Bijbelse monologen

Bijbelverhalen die over jou gaan

Bijbelverhalen gaan over ons. Over gewone mensen van vlees en bloed. Dus ook over jou. Daar hoef je niet gelovig voor te zijn.

In mijn Bijbelse monologen vertellen de personages in deze oude verhalen zelf over wat ze hebben meegemaakt en ervaren, over hun verlangen, hoop, twijfel en angst. Daardoor komen hun verhalen dicht op de huid.

Als luisteraar ervaar je zo hopelijk dat deze verhalen ook over jou gaan, herken je er iets in van je eigen levensweg, word je geraakt of aan het denken gezet, durf je nieuwe wegen in te slaan.

Laat Sara tot je spreken, of Ruth, Salomo, Jona, Maria, Petrus of Marta. Of zomaar een blinde die Jezus tegenkomt. Of hoor wat God of de duivel met ons mensen voor zouden kunnen hebben.

Van één monoloog tot een voorstelling waarin diverse personages aan het woord komen – ik maak graag een programma op maat voor jouw bijeenkomst, kerkdienst of gespreksavond. Met desgewenst een mooie gespreksvorm erbij.

Tarief: 250 – 400 euro, inclusief BTW, exclusief reiskosten (afhankelijk van de duur)

Zoals Guido de verhalen vertelt, hoeven ze helemaal niet naar vandaag vertaald te worden. Ze worden zichtbaar als teksten die evenzeer over en tot onze situatie spreken als over en tot de situatie van voorgaande generaties. De bijbelverhalen actualiseren zichzelf in de ruimte van Guido’s verhalen. Dat zegt zowel iets over de Bijbel als over Guido’s vakmanschap.
prof. dr. Erik Borgman

Fotografie Ruben Schipper</p>
<p>

Direct boeken

 

Guido de Bruin | verhalenverteller
KVK-nummer: 85529818

E info@guidodebruin.nl
M 06 15 90 44 26

Voor scholen die lid zijn van Verus:

E gdebruin@verus.nl

 

Guido de Bruin – Dicht op de huid. Bijbelverhalen meemaken

Bestel hier
Verusleden bestellen de bundel hier

Verus-leden krijgen € 2,90 korting en betalen € 15,- i.p.v. € 17,90. Zij kunnen hiertoe bij het afrekenen de couponcode invoeren die zij van Verus hebben ontvangen.

In deze verzameling monologen komen figuren uit bekende en minder bekende bijbelverhalen zélf aan het woord. Verhalenverteller Guido de Bruin laat personages in de verhalen in de ik-vorm spreken over wat ze hebben meegemaakt en wat dat met hen heeft gedaan. Niet alleen bekende figuren als Sara, Elia en Petrus komen aan het woord, maar ook minder opvallende personages en bijvoorbeeld de duif in het Noach-verhaal en het huis van de verloren zoon. Door de verwoorde ervaring en reflectie van de personages komen de verhalen heel dichtbij en nodigen ze de lezer uit om er zelf deel van te worden.

Guido de Bruin (1966) richt zich na een carrière in de journalistiek op het vertellen van (bijbel)verhalen en het begeleiden van bibliodrama. Vertellen in de ik-vorm is zijn specialiteit. Ook in zijn werk voor Verus, vereniging voor katholiek en christelijk onderwijs, zet hij verhalen in tijdens bijvoorbeeld studiedagen voor schoolteams.

In 2017 maakte hij de solovoorstelling Zelfs hier vind je nog een paar rechtvaardigen op basis van de novelle De nacht der Girondijnen van Jacques Presser.