Voorstelling Had je geroepen?

Wervelende muzikale vertelvoorstelling over roeping en bestemming

Guido de Bruin en Ithaka

Zo hoorde je Bijbelse personages niet eerder tot je spreken…

In een wervelende muzikale vertelvoorstelling reflecteren enkele Bijbelse personages op hun roeping. Wie riep er eigenlijk? Wat heeft het mij gebracht dat ik naar die stem heb geluisterd? Is dit nou waar ik voor bestemd was?

Een voorstelling die je bepaalt bij de vraag wat jij in dit leven komt doen. Is er een opdracht voor jou weggelegd die alleen jij kunt volbrengen? En wat als die je helemaal niet zint? Naar welke stem luister je? En wie heeft daarin het laatste woord?

Laat je in woord en muziek meevoeren door de verhalen van mensen als Elia, Sara en Saul. Verhalenverteller Guido de Bruin en muziekgroep Ithaka brengen deze verhalen dichtbij. Heel dichtbij. Ze zouden zomaar over jou kunnen gaan. Of je nu gelovig bent of niet.

Deze voorstelling was voor het eerst te zien op 20 en 21 oktober 2023 op het Inspiratiefestival op Terschelling

Spel: Guido de Bruin
Muziek: Ithaka (Fred Tuinder, Henk Scheffer, Anna Steinebach, Joost Koedijk, Jan Krans)
Regie: Ferdinand Borger

Duur: 60 minuten
Tarief: 600 euro (incl. BTW, excl. reiskosten)

Mede mogelijk gemaakt door de Vermeulen Brauckman Stichting

Guido de Bruin en Ithaka confronteren je op een prikkelende wijze met de uitdaging van je roeping. Mensen die liever aan de kant blijven staan, raad ik de voorstelling niet aan.

René de Reuver, scriba Protestantse Kerk in Nederland

De muziek van Ithaka en het verhaal van Guido vormen zó’n krachtige en verbeeldende twee-eenheid, dat je voor even vergeet waar je nú bent en wordt meegevoerd in de emoties, verwarring en vragen van Sara, Saul en Elia, daar en toen, maar zó, dat je in het nú als het ware zélf wordt geroepen! Wondermooi!

Gert Nijmeijer, co-voorzitter oecumenische geloofsgemeenschap De Drie Ranken, Apeldoorn

‘Hoor je het al?! Wat dan?’ Geroepen wordt er in de muzikale vertelvoorstelling van Guido de Bruin en muziekgroep Ithaka. Bijbelse roepingsverhalen worden in deze voorstelling op een levendige wijze en in een prachtige muzikale setting ten gehore gebracht. Van harte aanbevolen!

Mathilde de Graaff, festivalcoördinator Inspiratiefestival op Terschelling

Een prachtig samenspel van muziek, gebaar en woord, waarbij de uitbeelding van Sara het meest verrassend was. De vragen over ‘roeping’ die naar voren werden gebracht, waren naderhand een goede kapstok voor boeiende gesprekken in groepjes.

Arend Jan van Bodegom, voorzitter commissie vorming en toerusting, Protestantse Gemeente Wageningen

De inspirerende vertelling en de prachtige muzikale begeleiding en verbeelding van verhaalelementen brengen de Bijbelverhalen en de ervaring van ‘geroepen zijn of worden’ heel dichtbij.

Attie Minnema, predikant Protestantse Gemeente Nootdorp-Ypenburg en lid van de werkgroep vorming en toerusting wijkgemeente Ypenburg, Den Haag

Direct boeken

 

Guido de Bruin | verhalenverteller
KVK-nummer: 85529818

E info@guidodebruin.nl
M 06 15 90 44 26

Bij de eerste tien boekingen een gratis exemplaar van de bundel Bijbelse monologen Dicht op de huid!

Mijn aanbod voor jou: 

 

Voor volwassenen

Voor kinderen

 

Andere wensen? Ik bespreek ze graag met je.